0600 066 466 info@sellina.fi

Hyödynnä kotitalousvähennys Sellinan asiakkaana

Kotitalousvähennys kuulostaa tutulta, mutta et ole aivan varma kuinka se käytännössä toimii? Kokosimme alle kaikki tärkeimmät tiedot ja tärpit, jotka sinun tulee tietää. 

Kotitalousvähennys on verotuksessa huomioitava vähennys, jota voit saada kotitaloustyöstä, jota teetät kotona tai vapaa-ajan asunnossa. Toisin sanoen valtiolle maksamasi vero vähenee kotitalousvähennyksen verran. Vähennettäviin palveluihin sisältyvät muun muassa Sellinan tarjoamat kotihoito– ja siivouspalvelut. 

Kotitalousvähennyksen määrä arvioidaan vuosittain, ja vuonna 2019 vähennys on 50% maksetusta summasta enintään 2 400 euroon saakka ja vuonna 2020 40%  maksetusta summasta enintään 2250 euroon vuodessa. Vähennyksen omavastuu on molempina vuosina 100 euroa/vuosi.

Kotitalousvähennys käytännössä

Esimerkki laskettu vuoden 2019 vähennysten mukaan.

 

1. Tilaat hoitopalveluita summalla 2000e ja saat vähennyksen 50%.

    Laskutoimitus: 2000€ – 50% = 1000€.

 

2. Tästä vähennetään omavastuu 100€.

    Laskutoimitus: 1000€ – 100€ = 900€.

 

Saat kotitalousvähennyksen 900€.

Kuka on oikeutettu kotitalousvähennykseen?

Kotitalousvähennykseen ovat oikeutettuja kaikki yksityishenkilöt, jotka maksavat kotitalousvähennyksen piiriin hyväksytystä työstä. Oli kyseessä työ itselle tai lahjaksi, on maksaja pääsääntöisesti oikeutettu vähennykseen. Tähän on kuitenkin tiettyjä rajoitteita: Vähennyksen voi saada omassa, puolison, edesmenneen puolison vanhempien tai vanhempien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Myös kuolinpesään voi saada kotitalousvähennyksen, mutta vain kuolinvuodelta.

Huomioithan, että kotitalousvähennystä ei voi saada, mikäli saa tiettyjä julkisia tukia, palvelu maksetaan palvelusetelillä tai työ maksetaan vakuutusyhtiön korvaamana. Mikäli asia mietityttää, suosittelemme olemaan yhteydessä verottajaan tarkistaaksesi työn kotitalousvähennyskelpoisuuden.

Mitä vähennettäviin palveluihin kuuluu?

Kotitalousvähennyksen saa vain tehdystä työstä, ei tarvikkeista. Esimerkiksi siivouspalveluita tilatessa vähennyksen saa ainoastaan siivoustyöstä, ei mahdollisista siivoustarvikeostoista, kuten pesuaineista tai -välineistä. Mikäli et ole varma mitä vähennykseen kuuluu, autamme sinua mielellämme asian tiimoilta.

Miten kotitalousvähennystä haetaan?

Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset ilmoitetaan  verotusta varten joko verkon kautta OmaVerossa tai postitse. Lisätietoja ilmoituksesta löydät täältä. 

Mitä tietoja tarvitsen ilmoitusta tehdessä?

  • Yrityksen Y-tunnus
  • Laskun loppusumma. Jos olet jakanut kustannuksia jonkun muun osapuolen kanssa, erittele oma osuutesi maksetusta laskusta.
  • Työn osuus veroineen 

Nämä kaikki tiedot löydät toimittamastamme kuitista. Säilytä kuitit tehdystä työstä itselläsi, verottaja saattaa kaivata niitä myöhemmin.

 

Mikäli kotitalousvähennys herättää kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä meihin puhelimitse numerosta 0600 066 466  tai sähköpostitse info@sellina.fi. Autamme sinua mielellämme asian tiimoilta.

Lue myös nämä

Sellinan tarina

Uusi alku Oli huhtikuun ensimmäinen päivä vuonna 2015 ja uuden alun aika. VKY...

Kotitalousvähennys – Mitä? Kenelle? Miten?

Hyödynnä kotitalousvähennys Sellinan asiakkaanaKotitalousvähennys kuulostaa...

Määräaikainen hoitosuhde – huoletonta tutustumista ilman sitoutumispakkoa

Kun valitsee kotihoitoa itselleen tai läheiselleen, voi olla vaikea arvioida...

Sellinan kotihoito kätevästi myös palvelusetelillä

Mikä on palveluseteli?Palveluseteli on maksusitoumus, eli rahanarvoinen...